Anasayfa » Almanya artan elektrik talebini nasıl karşılamalı?

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Almanya artan elektrik talebini nasıl karşılamalı?

Almanya Sanayi Derneği (BDI) Başkanı Siegfried Russwurm’a göre, Almanya’nın artan elektrik talebi şu an için yenilenebilir enerjilerle karşılanamaz. Hükümet bu konuda gaza güvenmelidir.

Siegfried Russwurm, hükümeti gaz enerjisine daha fazla odaklanmaya çağırdı. “Güneş ışığı yeterli olmadığında ve rüzgar esmediğinde bile artan elektrik talebini karşılamamız gerekiyor.”

“Yeni bir gaz santralinin inşası, onay sürecini saymazsak beş yıl sürüyor. İlk siyasi öncelik, planlama ve izin süreçlerini hızlandırmak olmalıdır. Bürokrasi ile oyalanırsak, enerji geçişi başarısız olur.”

Yenilenebilir enerjilerin uygulanabilirliği hakkında şüpheler

BDI Başkanı, yenilenebilir enerjilerin uygulanabilirliği hakkında şüphelerini dile getirdi.

Endüstriyi yenilenebilir kaynaklara yönlendirmek şu aşamada pek mantıklı değil. Çünkü yeterince güvenilir sebep yok. “Enerji temini her milisaniye için kesintisiz olabilmelidir.” Güneş ışığı yeterli olmadığında ve rüzgar esmediğinde bile artan elektrik talebini karşılamamız gerekiyor. ”

Russwurm’a göre, “Almanya’nın 2030 yılına kadar yılda yaklaşık 100 milyar avro, yani toplamda 860 milyar avroluk iklim korumasına yatırım yapması gerekiyor. Devlet bu kadar büyük meblağları tek başına karşılayamaz.” Bu ancak özel yatırımlarla başarılı olabilir.” Bu konuda Almanya 2030’a kadar bir gün bile kaybetmemelidir.”

İlgili Haber: https://sosyal.paraanaliz.com/2022/01/29/finansal-piyasalarda-iklim-degisikligi/

Elektrik fiyatlarında indirim çağrısı

Sektör temsilcisi ayrıca elektrik fiyatlarında ciddi bir indirim yapılmasını savundu. “Şebeke ücretleri ve elektrik vergisi yükünde ciddi bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bunlar önemli ölçüde azaltılmalıdır” dedi.

Russwurm, Almanya’daki özel haneler ve sanayinin “dünyadaki en yüksek elektrik fiyatlarından birini” ödemesini eleştirdi. “İnsanları elektrifikasyona geçmeye motive etmek istiyorsak, elektrik fiyatı pahalı olmamalıdır.” Kilovat saat başına dört sentlik bir elektrik fiyatını mantıklı olarak nitelendirdi.

İlgili Haber: https://sosyal.paraanaliz.com/2022/01/15/almanyada-38-enerji-tedarikcisinden-tedariki-durdurma-karari/

EpochTimes

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla