Anasayfa » 2. Solidity Topluluğu

Bu gönderiyi paylaş

Genel

2. Solidity Topluluğu

Solidity ilk olarak 2014 yılında Gavin Wood tarafından öne sürülmüştür. Sonrasında Christian Reitwiessner liderliğindeki Solidity ekibi tarafından geliştirilmiştir. Bu yönüyle oldukça yeni bir dil olmasına rağmen, oldukça güçlü bir topluluğu vardır.

Solidity topluluğunun bir parçası olabilmek için girebileceğiniz bazı siteleri listeledik. Ayrıca yeni başlayanlar için harika eğitim kaynaklarıdırlar.

Öncelikle Solidity’nin kendi sitesindeki forum, chat vb. sekmelerden bu dilde programlama yapan pek çok kişiye ulaşabilirsiniz. (https://forum.soliditylang.org/ , https://gitter.im/ethereum/solidity)

Ayrıca Ethereum’un geliştiriciler için olan özel sitesindeki topluluk sekmesinden de online topluluklar, etkinlikler, tanışma gruplarına katılabilirsiniz.

Pek çok programlama dilinin topluluklarının bulunduğu dev.to sitesinden de oldukça faydalı bilgiler edinerek, topluluğun bir parçası gibi de hissedebilirsiniz.

Reddit neredeyse her konuda topluluğun bulunduğu bir platform olmasına rağmen son dönemlerde yazılımcılar tarafından da keşfedilmiş olup eğitim için de oldukça iyi bir platformdur.

Solidity’yi iyi bir şekilde öğrenebilmek için, kendilerinin yüklediği dokümanlardan daha iyi bir kaynak olamaz. Bir göz atarsanız sıfırdan iyiye, dilin ne kadar iyi ve basit bir şekilde açıklandığını görebilirsiniz.

Son olarak hem eğlenip hem de öğrenmek isteyenler için biçilmiş bir kaftan olan CryptoZombies. Oyun mantalitesinde yazılmış olan bu sitede kendi zombilerinizi yaratırken aynı zamanda Solidity diline harika bir giriş yapabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla