Anasayfa » Almanya, Rusya’nın olası arz kısıtlaması için hazırlanıyor

Bu gönderiyi paylaş

Dünya Ekonomisi / Piyasa / Raporlar

Almanya, Rusya’nın olası arz kısıtlaması için hazırlanıyor

Ekonomi Bakanı Robert Habeck (Yeşiller) Çarşamba günü Berlin’de doğalgaz acil durum planının erken uyarı seviyesini ilan etti.

Acil durum planına göre, üç kriz seviyesi var. Plana göre acil bir durumda hanehalkı özellikle korunacaktır.

Habeck, “Şu anda tedarik sorunu yok. Ancak yine de Rusya’nın saldırganlığının artmasına hazırlıklı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Habeck: Tüketiciler gaz tüketimini azaltmalı

Bakanlığa göre, şu anda tüm Alman gaz tüketicilerinin tedariki güvendedir. Ancak Bakan Habeck, “Bundan böyle ekonomik birimlerden hanehalkına kadar her kesimden tüketicilerin gaz tüketimini mümkün olduğunca azaltması gerekmektedir.” ifadeleri kullandı.

Hatırlanacak olursa, Bruegel raporunda, Avrupa’nın Rus doğalgazına bağımlı olmadan üretimini ve tüketimini sürdürmesinin 2023 yılında bile mümkün olduğu sonucu çıkarılmıştı. Ancak bu hedefin gerçekleşmesi için LNG ithalatının rekor seviyede gerçekleştirilmesi, ithalatın yetemeyeceği tüketim miktarları için de %10-15 seviyesinde daha az tüketimin yapılması gerekiyordu.

Almanya’da gaz tüccarları ve tedarikçileri, iletim ve dağıtım sistemi operatörleri gaz arzını sürdürmek için “piyasa bazlı” önlemler alıyor: Bakanlığa göre, bu önlemler tedarik tarafında esnekliklerin kullanılması, gaz depolama tesislerinin kullanımı ve yük akışlarının optimizasyonu şeklindedir.

Erken uyarı seviyesinin ilanının arka planı, Rus gaz arzının Batı Avrupa’ya ruble olarak ödenmesi talebindeki olası uzlaşmazlıktan kaynaklanmaktadır.

 

Epoch Times

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla