Anasayfa » Almanya’da Corona’nın neden olduğu kayıp 330 milyar euro

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Almanya’da Corona’nın neden olduğu kayıp 330 milyar euro

IFO araştırmacıları 2020 ve 2021 yılları için Almanya’da Corona’nın neden olduğu kaybı 330 milyar euro olarak hesapladılar.

IFO ekonomisti Timo Wollmershäuser, “Bu kayıp, 2019’daki ekonomik hasılanın yüzde onunu oluşturan bir ekonomik kayba tekabül ediyor” dedi.

Almanya’nın yurtiçi hasılası 2020’de yüzde 4,6 daraldı ve 2021’de de daralmadan daha küçük oranda yüzde 2,7 büyüdü. Wollmershäuser, “Genel ekonomik performans, potansiyelinin belirgin şekilde altında kaldı” ifadelerini kullandı.

Eğitimde Ölçülemeyen Kayıp

Bu büyük kayba rağmen, gerçek kayıp çok daha yüksek olabilir. Çünkü örneğin eğitimdeki başarısızlıkların neden olduğu gelecekteki katma değer kayıpları bugün ölçülemiyor. Bugün yapılan hesaplamada, IFO Enstitüsü’nün Aralık 2019’da 2020 ve 2021 yılları için yapmış olduğu büyüme tahmini baz alındı. “Bu, 1930’lardaki Büyük Buhran’dan bu yana yaşanan en kötü küresel ekonomik kriz.  Bu yüzden, Alman hükümetinin ekonomiyi iyi idare ettiğini söylemek yanlış olmaz.

IFO Başkanı Clemens Fuest, krizle başa çıkmada klasik talep odaklı bir ekonomi politikası yolunun dışında finansal piyasaların istikrara kavuşturulması ve yardımların köprülenmesi yollarının tercih edildiğine vurgu yaptı.

Krizin sonuçları: Borç, Dijitalleşme, Home-ofis

Uzmanlara göre, krizin sonuçları artık daha yüksek ulusal borç, daha kötü eğitim, home ofis ve online ticaretle ekonomiyi değiştiren bir dijitalleşme baskısı.

PresseText

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla