Anasayfa » Japonya Elindeki Fazla Gazı Avrupa’ya Göndermeyi Planlıyor

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Japonya Elindeki Fazla Gazı Avrupa’ya Göndermeyi Planlıyor

Japonya Ticaret Bakanı Koiçi Hagiuda, Avrupa’ya ellerindeki sıvılaştırılmış doğalgazın bir kısmını göndermeyi teklif etti. Daha önce de  Avustralya Doğal Kaynaklar ve Su Kaynakları Bakanı Keith Pitt, Avrupa’ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihraç etmeye hazır olduklarını söylemişti.

Özel Japon şirketlerinin çok sayıda sevkiyatı Avrupa’ya yönlendirmekte olduğunu kaydeden Hagiuda, sevkiyat miktarı konusunda bilgi vermedi.

Gazetecilere konuşan Hagiuda, “Mart ayında Avrupa’ya daha fazla gemi gönderilecek” dedi ama önceliğin Japonya içindeki taleplerin karşılanmasına verileceğini de vurguladı.

Hagiuda, Japonya’nın yaşadığı nüükleer santral kazası ve tsunami felaketinin ardından ilk olarak ABD’nin ve AB ülkelerinin kendilerine enerji ihtiyacını karşılamak için gaz göndererek “yardım eli uzattığını unutmadıklarını” söyledi.

Bloomberg daha önce AB ve Avrupa’nın, Ukrayna’da gerginliğin tırmanması durumunda Avrupa için Rusya’dan alınan gaza alternatif bulmaya çalıştığını yazmıştı. Haberde bu amaçla büyük ihracatçı ve ithalatçılarla görüşüldüğü belirtmişti.

Nikkei gazetesinin haberinde de, geçen yıla kıyasla yüzde 10 daha yüksek LNG stoğuna sahip Japonya’nın, Rusya ile Ukrayna arasında savaş çıkması durumunda elindeki gazın fazlasını Avrupa’ya göndermeyi planladığı aktarılmıştı.

2020 yılında yaklaşık 74.5 milyon ton LNG satın alan Japonya’nın bu alandaki ithalatta ilk sırada yer aldığı da basına yansıyan bilgiler arasında.

 

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla