Anasayfa » Rusya’nın SWIFT’den Çıkarılması ve Avrupa’nın Enerji Arayışı

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Rusya’nın SWIFT’den Çıkarılması ve Avrupa’nın Enerji Arayışı

Financial Times’ın haberine göre, Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, Rusya’da varlığı bulunan bankalardan, Rusya’nın SWIFT’den ayrılması gibi bir senaryoda neler yapabileceklerine ilişkin rapor istedi.

Avrupa Merkez Bankası, Rusya’da temsil edilen yabancı yatırımlara “Moskova’nın Ukrayna’ya saldırması” durumunda söz konusu olacak uluslararası yaptırımlara hazırlanmaları konusunda uyarılarda bulundu. Gazeteye göre AMB, Deutsche Bank ve ING bankalarından Ukrayna ve Rusya Federasyonu’ndaki bağlantıları hakkında da bilgi istedi.

Bu gelişmelerden sonra Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkarılması durumunda Avrupa bölgesine doğalgaz ihracatını durduracağı söylentileri konuşulmaya başlandı ancak Rus yetkilileri konuya ilişkin iddiaları yalanladı.

Bu süreçte Avrupa bölgesinde Rusya’nın doğalgazına ilişkin olarak alternatif arayışları sürüyor. Avustralya Doğal Kaynaklar ve Su Kaynakları Bakanı Keith Pitt, Rus doğalgazı tedarikinde bir azalma olması durumunda Avrupa’ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihraç etmeye hazır olduklarını söyledi. Öte yandan Electrochaea GmbH gibi Avrupalı ​​şirketler, maden yataklarında yaşayan arkeleri ve tek hücreli organizmaları kullanarak yenilenebilir doğalgaz üretme gibi projeler üzerinde çalışıyor.

 

Kaynak: https://ria.ru/20220126/sanktsii-1769703437.html

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla