Anasayfa » Gedik Yatırım’dan üçüncü kitap: “Değer Yatırımcılığı için Küçük Kitap”

Bu gönderiyi paylaş

Kitap

Gedik Yatırım’dan üçüncü kitap: “Değer Yatırımcılığı için Küçük Kitap”

Christopher Browne’dan değer yatırımının el kitabı

Gedik Yatırım’ın katkılarıyla hazırlanan Christopher Browne’ın “Değer Yatırımcılığı İçin Küçük Kitap” adlı yeni kitabı Scala Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini aldı. Finans dünyasında yankı uyandıran kitap, değer yatırımcılığı ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen herkes için bir başucu kitabı olarak nitelendiriliyor.

Finansal okuryazarlığı artırma hedefiyle yayıncılık projelerine destek veren Gedik Yatırım, Scala Yayıncılık iş birliğiyle Türkçeye kazandırdığı kitaplara yenisini ekledi. Christopher Browne’nın değer yatırımını incelediği Değer Yatırımcılığı İçin Küçük Kitap’ta, değer yatırımının nasıl çalıştığı, bir hisse senedinin değerinin nasıl anlaşılabileceği, ulusal ve yabancı şirketlerin muhasebe bilgilerinin yatırımcının lehine nasıl kullanabileceği ve zaman içinde portföyün nasıl dağıtılabileceği gibi konular ele alınıyor.

Kitabın sunuş yazısında “Gedik Yatırım olarak bilgiye yatırımın uzun vadede her zaman en yüksek getiriyi ürettiğine inanarak finansal okuryazarlığa katkılarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” cümlelerine yer veren Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Onur Topaç, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ise şöyle aktardı:

“Tüm dünyada değerleme alanında ‘üstat’ olarak kabul edilen Aswath Damodaran’ın iki kitabının ardından, şimdi de Christopher Browne’nın değer yatırımını ele aldığı Değer Yatırımcılığı için Küçük Kitap yayınına destek vererek, bir yıl içinde üç kıymetli kitabın Türkiye’de finans okurlarına ulaşmasına katkıda bulunmuş oluyoruz. Doğru ve yerinde seçimlerle, finans okurlarının kütüphanelerine başucu kitabı olarak yerleşecek yayınlarla ilerliyor olmamız motivasyonumuzu daha da güçlendiriyor.”

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla