Anasayfa » ESG emekleme aşamasında: Şirketlerin veri dönüşümü (Asset Servicing Times)

Bu gönderiyi paylaş

Çevirilerden Seçmeler / Sektör Analizi / Şirketler

ESG emekleme aşamasında: Şirketlerin veri dönüşümü (Asset Servicing Times)

BNP Paribas Securities Services’in küresel yatırım analitiği ve veri hizmetleri başkanı Neil Ryan, bu yılki TSAM Konferansı’nda, “Eski teknoloji ve veri süreçlerinin bulutta yürütülmesi, mutlaka iyi yönetişim ve verilerinizin iyi kontrolü anlamına gelmez” dedi. Ryan, görselleştirme araçlarının verilerin geçerliliğini her zaman iyi göstermediğini ekledi.

FactSet’te kıdemli başkan yardımcısı olan panelist Jason Dennis şunları söyledi: “Yöneticiler, somut verilerin eksik olabileceği bir organizasyonda riski ve maliyeti nasıl azaltırlar?”

Ryan tavsiyede bulundu, “İyi veri yönetişimi elde etmek için personeli elde tutmanın büyük önem taşıdığını söyledi. “En iyi personelinize ne kadar değerli olduklarını hissettirin, özlük haklarını iyi tutun, dışarıdaki dünya yetenek ve işe alım için bir savaş alanı.”

Dennis şunları söyledi: “Özellikle ESG alanında, verilerin konsolidasyonu için iş kurallarını etkilemek için kurum içi yetenekleri tanıyın. Müşteri deneyimini sorunsuz hale getirmek için ilgili konuda uzmanlarla çalışın. Bu şekilde müşterileri kaybetmezsiniz.”

Dennis’e katılan Ryan şunları ekledi: “İyi bir veri yönetişimi elde edebilirseniz, en iyi çalışanlar orada oturup operasyonel bir iş yapmıyorsa, verileri temizlemiyorlarsa anlamlı ve değişken rollere sahip olabilirler. Bu da onları daha mutlu ve anlamlı bir işe sahip kılacaktır. Personelinize sahip çıkmış olacaksınız”

Vanguard’da küresel yatırım verileri uzmanı Rickie Glasgow şunları söyledi: “Genel olarak konuşursak, ESG bilmecesi çok büyük, bunun için çok fazla değişken var – bundan beş yıl sonra, Sürdürülebilir Finans Açıklama Yönetmeliği gibi düzenlemeler geçerli olduğunda veri gereksinimlerinin önemini göreceğiz.

Kurtosys’in satış ve ürün yönetimi başkanı Patrick McKenna ise, şunları ifade etti: “ESG anlayışımız sadece beş yıl öncesine göre daha gelişmiş. Bunun dışında müşterilerimizin önümüzdeki aylarda gerçekten ne isteyeceklerini çevreleyen bir sürü soru işareti var, çünkü ESG raporlaması hala emekleme aşamasında.”

 

Asset Servicing Times

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla