Anasayfa » Z kuşağı Yatırımcıları Kolay Para İstiyor

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Z kuşağı Yatırımcıları Kolay Para İstiyor

İngiliz finansal hizmetler şirketi Barclays (http://barclays.co.uk) tarafından yapılan bir anket ilginç sonuçlar ortaya çıkarmıştır. Çalışmaya göre Z kuşağı yatırımcılarının daha yüksek riskler almaya yatkın oldukları ve hızlı bir şekilde zengin olmak için kötü yatırım alışkanlıkları edindikleri gözlemlenmiştir. Z kuşağı yatırımcıları piyasa fırsatlarından yararlanmak ve kısa vadeli kazançlar elde etmek için son derece sık alım satım yapmakta, daha fazla risk almakta ve portföylerini yakından takip etmektedir.

Ankete göre, Z kuşağı yatırımcılarının beşte birinden fazlası (yüzde 21) piyasadan yararlanmak için yatırım yapıyor. Yüzde 16’sı hızla zengin olmak için “piyasalarda oynamayı” planlıyor. Çoğu, yatırımlarını beş yıl içinde tasfiye etmeyi planlıyor. Özellikle pandeminin başladığı 2020 yılında, Z kuşağı yatırımcılarının üçte birinden fazlası daha fazla risk almaya başladıklarını ifade etti. Barclays’e göre geçtiğimiz yıl boyunca, genç yatırımcılar geleneksel olarak olumsuz olarak görülen yatırım alışkanlıklarını benimsediler.

Ankete göre, yaşlı geleneksel yatırımcılar uzun vadeli hedeflere daha fazla dikkat etme ve gayrimenkul satın almaya odaklanma eğilimindedir. Geleneksel yatırımcılar 2020 yılında da daha fazla risk almaya istekli olmamışlardır.

Çalışma son zamanlarda “finanfluencerlar” olarak isimlendirilebilecek yüksek getiri için hisse ve yatırım stratejisi ipuçlarını paylaşan bir kesimin ortaya çıktığına da dikkat çekmiştir.

Bir rol model olarak Finfluencer

Pandemi sırasında, Z kuşağına hitap eden yeni bir sosyal medya etkileyicisi türü ortaya çıkmıştır: Finfluencer’lar. Statista.com’a göre, sık kullanılan “#FinTok”, “#StockTok”, “#finance” ve “#investing” hashtag’lerinin toplamda yaklaşık 7,5 milyar hiti bulunmaktadır. Bu etiketlerin altında yer alan videoların türü ise değişiklik gösteriyor: Bir yanda finansal eğitim veren, sektördeki cinsiyetçiliğe karşı kendini savunan ya da kripto para birimleri hakkında bilgi veren finansörler var. Bir tarafta da yatırım tavsiyeleri veren veya çeşitli alım satım stratejilerinin reklamını yapan bir kesim bulunmaktadır.

İlgililer bu paylaşımlarda genellikle hızlı ve yüksek getiri vaat etmektedirler. Bununla birlikte, bu danışmanların çoğu nadiren kalifiye finans uzmanlarıdır ve profillerinde bunu açıkça belirtmektedir.

Kaynak: https://www.pressetext.com/news/20210629003

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla