Dünya Sağlık Örgütü (WHO) her yıl 10 Ekim olarak kabul ettiği Dünya Akıl Sağlığı Gününde depresyon ve endişe bozukluğu gibi ruhsal bozuklukların küresel ekonomiye her yıl 1 trilyon dolara mal olduğunu açıkladı.
WHO tarafından yapılan çalışmaya göre dünya genelinde bugün 300 milyondan fazla insan depresyondan mustarip ve iş göremezlik nedenlerinin en başında depresyon geliyor. WHO verilerine göre 260 milyondan fazla kişi ise endişe bozukluğu yaşıyor. Bu insanların birçoğunda ise depresyon ve endişe bozukluğu birlikte görünüyor.
Bu yıl Dünya Akıl Sağlığı Gününün teması “İş yerinde akıl sağlığı” olarak belirlendi. İş yerinde akıl sağlığını destekleyen ve ruhsal bozukluğu olan çalışanları destekleyen politikaların sadece çalışan sağlığında değil iş faaliyetlerinin verimliliğinde de artış sağladığı aktarıldı.
WHO’nun verdiği bilgilere göre olumsuz bir iş ortamı ise fiziksel ve ruhsal sorunlara yol açabilir, zararlı uyuşturucu madde ve alkol kullanımına neden olabilir ve verimi düşürebilir.
WHO her yıl akıl sağlığı rahatsızlıkları konusunda farkındalık yükseltmek için farklı çalışmalar yürütüyor.
Muzmin Bezgin
T.C. A,Ş, şirketinin zorunlu çalışanları olarak hemen hepimizde var birşeyler.Anksiyete,bipolar vs. gibi tanım almadan psikologdan çıkabilecek kaç kişi tanıyorum çevremde diye düşünüyorum?Hiç sanırım kendimi dahil edeyim hiç :))
Selim Akgün
Ercan Uysal’ın “Türkiye’nin en iyi parametresi nedir?” sorusuna verdiği “en iyi parametresi halkın delirmeyip her gün işine gidebilme özelliği” yanıtının perde arkasında topluma yutturulan (beyinleri uyuşturan) antidepresan ilaçlar …